fbpx
x

bekend van Wooninspiratie

+31 (0) 180 22 14 84

No products in the cart.

Boomstamtafels

Wij leveren unieke en handgemaakte boomstamtafels

Bij ons bent u aan het juiste adres voor boomstamtafels van hoge kwaliteit. We selecteren hier heel streng in en leveren alleen tafels met mooie structuren waar we zelf fan van zijn. Uw tafel moet immers jarenlang meegaan en niet te snel beschadigen. We werken daarom met hele harde en stevige houtsoorten, en werken de tafels bovendien af met hoge kwaliteit lak of epoxy. Als u voor boomstamtafels met een epoxylaag kiest dan is het zelfs vrijwel onmogelijk dat het hout beschadigt. Dit is namelijk een dikke laag kunststof die het hout volledig bedekt. Los van het feit dat het door de glans een prachtig diepte-effect geeft is het hout zo ook goed beschermd. Het fijne aan epoxy is bovendien dat onze unieke eettafels uiterst glad zijn. Hout kan her en der een putje en oogje hebben. Met epoxy vul je al die oneffenheden helemaal op waardoor het oppervlak super glad wordt.


Boomstamtafels gemaakt van Suar hout

Bij Woodzen leveren we niet alleen boomstamtafels van eikenhout maar ook van Suar hout. Dit is een tropische houtsoort die onder categorie teak valt. Wij importeren dit hout vanuit Indonesië, maar het groeit ook in andere landen ter hoogte van de evenaar, zoals Mexico, Thailand en Brazilië. Doordat Suar hout heel snel groeit is het een heel duurzame optie voor boomstamtafels. Bovendien kopen wij dit hout enkel in van gecontroleerde houtkap. Dit wil zeggen dat enkel de dikke bomen worden gekapt, zodat er steeds plaats wordt gemaakt voor nieuwe boompjes. Het bosgebied wordt zo in stand gehouden, en er hoeft geen andere natuur voor te wijken. Als u voor een Suar boomstamtafel kiest maakt u dus een duurzame keus.


Onze boomstamtafels zijn allemaal uniek

Het mooie aan houten tafels is dat ze allemaal uniek zijn. Elke boom heeft zijn eigen nerf en tekening, en je hebt daar oneindig veel keus in. In onze werkplaats kunt u zelf de het allermooiste blad uitkiezen aan de hand van de kleur, de dikte en de nerf van het hout. Daar maken wij vervolgens unieke eettafels, salontafels of sidetables van. We zijn daarin heel flexibel, en kunnen het hout precies verwerken zoals u dat wilt. We hebben daar uiteraard ook passende onderstellen bij, maar u kunt ook enkel het blad bij ons kopen, net wat u wenst.