fbpx
x

bekend van Wooninspiratie

+31 (0) 180 22 14 84

No products in the cart.

Suar boomstamtafel

Wij maken voor u unieke Suar boomstamtafel

Een Suar boomstamtafel is gemaakt van de gelijknamige, tropische houtsoort. Kenmerkend voor deze houtsoort is de prachtige witte spint aan de buitenzijde, en de tekeningen in de nerven die haast op vlammen lijken. Je ziet direct dat een Suar boomstamtafel niet uit Nederland komt, want het hout is in het niets vergelijkbaar met het eikenhout dat we voor andere tafels gebruiken. De kleur van het hout is een stuk donkerder, en de nerven zien er compleet anders uit. Voor onze collectie unieke eettafels kopen we ons Suar hout in Indonesië in. Daar wordt het op duurzame wijze gekapt, waarbij ze constant gebruik maken van hetzelfde land. Ze kappen namelijk alleen de volledig volgroeide bomen en niet de jongere exemplaren. Op de lege plekken worden constant nieuwe boompjes geplant, en zo houden ze het bos in stand. Bovendien groeit Suar hout überhaupt al super snel, en is het dus van zichzelf al een hele duurzame optie.


Elke Suar boomstamtafel is uniek

Het mooie aan hout is dat elke plank uniek is. Als u graag een Suar boomstamtafel wilt dan kunt u bij ons in de werkplaats zelf een blad komen uitzoeken. We hebben altijd een grote voorraad bladen op voorraad, en kunnen deze indien gewenst tot de gewenste maat zagen. Elk blad heeft een andere tekening en een andere afwerking. We kunnen u zowel van een Suar boomstamtafel voorzien met grovere rand (oftewel inclusief bast) als in een rechthoekige of ronde vorm. We kunnen zelfs de randen schuin zagen in plaats van recht, en flink bijschuren zodat ze niet te scherp voelen. Wat dat betreft kunnen we alle boomstamtafels precies zo zagen als u wilt, en is het volledig maatwerk.


Een Suar boomstamtafel met epoxy afwerking

Als u een mooi blad bij ons heeft uitgezocht en u wilt de nerven en de structuur nog beter zichtbaar maken dan kunt u kiezen voor een afwerking met epoxy. Dit is een super harde mix van kunststoffen die volledig transparant is. Epoxy geeft de tafel een super glimmend uiterlijk, en doet alle details en tekeningen nog beter naar voren komen. Zeker bij een Suar boomstamtafel is het resultaat elke keer weer verbluffend. Een ander voordeel van epoxy is dat het het hout beschermt tegen beschadigingen. Het is namelijk relatief dik, waardoor krassen op uw tafel tot de verleden tijd behoren. Het laatste voordeel is dat de tafel met een epoxylaag makkelijker schoon te maken is. Het oppervlak is namelijk super glad doordat alle oneffenheden en putjes in het hout zijn opgevuld. Handig voor als de tafel intensief gaat worden gebruikt!